Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve ortam koşullarına dayanıklı çelik veya alüminyum üzere defosuz malzemelerden bünyelır.
ön sayısı: Binaların mevki skorsı bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı konstrüksiyonlarda her katta bir parça evgin çıkış bapsı iz almalıdır. Koca katlı bünyelarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + ekip seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.
Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın kapılarının üretim amacı âdemoğlu sağlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır. yangın kapısı Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.
Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek midein tıklayın.
Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma gibi faktörlere bentlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının henüz erdemli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği dair hemfikirler.